מתכון - ארנצ'יני פטריות וכמהין (4-5 סועדים)

מצרכים לריזוטו

1/2 קג אורז ריזוטו
50 גרם חמאה
1 בצל קצוץ
1/2 כוס יין לבן
1 כף מלח
100 גרם פרמז'ן מגורד
1 כדור מוצרלה מגורד
1 כפית משחת כמהין שחורה
ליטר אחד של ציר ירקות
2 כפות ראגו פטריות
3 ביצים טרופות
200 גרם קמח
400 גרם פירורי לחם מוזהבים

מצרכים לפטריות​

חבילה אחת של פטריות שמפיניון קצוצות
1 שום פרוס
1 ענף טימין
50 גרם חמאה
1/2 כוס ציר ירקות

מצרכים לציר ירקות

1 גזר קלוף וחתוך גס
1 בצל מקולף חתוך לשתיים
1 ענף סלרי שטוף היטב וחתוך גס
2 שיני שום
1/2 צרור פטרוזיליה
1 כף מלח

מעוניינים לדבר עם השף? השאירו טלפון ונתקשר

או לחילופין ניתן ליצור קשר גם ברשתות החברתיות (פייסבוק ואינסטגרם) או במספר טלפון – 054-2141183

פטריות - אופן הכנה

  • מחממים מחבת קטנה עם החמאה השום והטימין ומטגנים מעט.

  • ברגע הרתיחה של החמאה ממיסים את הפטריות ומקפיצים יחד, מוסיפים את הציר ירקות ומבשלים יחד למשך 15 דק' על אש נמוכה עם כיסוי של נייר אפייה.

  • לאחר מכן מורידים מהאש ומקררים.

ארנצ'יני פטריות וכמהין

ציר ירקות - אופן הכנה

  • נתחיל בציר ירקות שאיתו נשקה ונבשל את האורז ריזוטו שדורש הרבה נוזלים.

  • מכניסים את כל המצרכים של הציר ירקות לסיר וממלאים מים עד הסוף.

  • מעלים לאש גבוהה לרתיחה ומבשלים למשך 15 דקות, לאחר מכן מנמיכים את האש למשך 10 דקות והציר ירקות מוכן.

ריזוטו - אופן הכנה

  • בסיר רחב ולא עמוק מדי על אש גבוהה ממסים את החמאה.

  • מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהבצל ניהיה שקוף.

  • מוסיפים את האורז ריזוטו ואת המלח ומטגנים יחד למשך 3 דק'.

  • לאחר מכן מוסיפים את היין הלבן ומערבבים היטב עד שהאלכוהול נידף (חצי דקה).

  • מתחילים להשקות את האורז ובעזרת מצקת מוסיפים לסיר את הציר – בכל פעם 2 מצקות ומבשלים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב תמידי לאורך כל הדרך.

  • לאחר שהשקנו את האורז עם 1 ליטר ציר ירקות, נטעם ונבדוק שהאורז שלנו מוכן ולא קשה (במידה וכן אז ממשיכים להוסיף עוד ציר).
    ברגע שהאורז שלנו מוכן, מנמיכים את האש ומוסיפים את הראגו פטריות, המשחת כמהין, המוצרלה והפרמז'ן ומערבבים היטב למשך 3 דק'.

  • מכבים את האש ושופכים את הריזוטו על מגש רחב לקירור.

  • לוקחים את התבנית המקוררת ומכינים כדורים באיזה גודל שתרצו.

  • נצפה את הכדורים כדי שיהיו פריכים, הציפוי הוא כמו של שניצל (קמח,ביצה ופירורי לחם).

  • עכשיו כל מה שנשאר זה לטגן בשמן עמוק עד להזהבה ושיהיה בתיאבון!
    מומלץ להכין רוטב עגבניות לניגוב.

אהבתם? שתפו לחברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

פוסטים שנצפו לאחרונה

Call Now Button
מעבר לוואטסאפ
היי,
איך אפשר לעזור?