מתכון - דג מרוקאי חריף
מצרכים - דג מרוקאי חריף
4 פילטים של דג מושט (או כל דג אחר שבא לכם)
3 תפוחי אדמה לבנים
3 גזרים
5 שיני שום קלופות
2 פלפל ירוק חריף
1 כוס גרגירי חומוס (שהושרה במים לילה במקרר)
1/2 צרור כוסברה שטופה
1 כוס שמן זית
1 כפית פפריקה חריפה
2 כפיות פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור
3 כפיות מלח
1/2 כפית כמון
1/4 כפית כורכום


צרו קשר עם השף דרך עמוד הפייסבוק

דג מרוקאי חריף - אופן ההכנה (4-5 סועדים)
- מקלפים את תפו״א וחותכים בצורה של מטבעות (לא דקות מדי) ומסדרים בסיר רחב ושטוח.
- מקלפים את הגזר וחותכים למטבעות ומוסיפים לסיר.
- חותכים את הפלפלים החריפים גס ומוספים לסיר.
- מוסיפים את השום והחומוס ומכסים במים את הירקות ומעלים לאש גבוהה עד לרתיחה.
- בזמן הרתיחה מוסיפים את הדגים עם העור כלפי מעלה ומנמיכים את האש.
- לאחר מכן, בקערה קטנה שופכים את כל התבלינים עם השמן ומערבבים היטב יחד עד שמקבלים רוטב סמיך.
- עם כף ממשיכים לערבב ולהתחיל לפזר בסיר על הכל, מכסים חצי סיר ומבשלים למשך 25 דק'.
- במהלך הבישול חשוב להרטיב את הדגים עם הרוטב בעזרת כף.
- קוצצים את הכוסברה ומפזרים על כל הסיר ומבשלים עם כיסוי מלא לעוד 3 דק' ושיהיה בתיאבון!
אהבתם? שתפו לחברים
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

שף נתי אלבז
לאחר 13 שנה במטבחים שונים ומגוונים - אסיאתי, ביסטרו, איטלקי, יחד עם הטעמים והטכניקות שלמדתי החלטתי להקים את הקייטרינג לאירועים כדי להגשים את עצמי, את האני מאמין שלי ולגעת באופן אישי בכל לקוח.