כרובית צלויה על קרם תרד וצ׳ימיצ׳ורי - מתכון (4 סועדים)

מצרכים

כרובית

1 ראש כרובית
5 כפות שמן זית
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 שן שום כתוש

צ'ימיצ'ורי

1 צרור פטרוזיליה
5 שיני שום כתושות
1 פלפל גמה אדום חתוך לקוביות קטנות
1 בצל אדום קטן קצוץ דק
1/2 כוס חומץ
1 כוס שמן
1/2 לימון סחוט
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון דק

קרם תרד

1 שקית עלי תרד
2 שיני שום
30 גרם חמאה
2 כוסות חלב
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור

מעוניינים לדבר עם השף? השאירו טלפון והשף יחזור אליכם בהקדם

כרובית צלויה על קרם תרד

אופן ההכנה

כרובית

  • מפרידים את הכרובית לפרחים בגודל בינוני.
  • מסדרים את פרחי הכרובית על מגש עם נייר אפייה.
  • בקערה קטנה שמים את השמן עם המלח, פלפל ושום כתוש.
  • מערבבים היטב ומזלפים על הכרובית.
  • לאחר מכן, מכניסים לתנור שחומם מראש על מצב גריל בטמפרטורה של 190 מעלות למשך 40 דקות.

צ'ימיצ'ורי

  • מכניסים את כל המרכיבים לקערה.
  • מערבבים היטב לחיבור כל הטעמים.
  • טועמים ומתקנים עם מלח במידת הצורך.

קרם תרד

  • מחממים סיר עם החמאה והשום עד שהחמאה נמסה לחלוטין.
  • מוסיפים את התרד, מלח ופלפל ומטגנים (ממש קצת).
  • לאחר מכן, מוסיפים את החלב, מערבבים מעט ומכסים את הסיר.
  • מבשלים למשך 10 דק' על אש גבוהה.
  • לבסוף, מקררים את התרד המבושל, מסננים וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

הגשה וזמן הכנה

הגשה: מורחים על צלחת את קרם התרד (ממש כמו שמורחים חומוס) מסדרים את פרחי הכרובית על הקרם ומעליהם שמים את הצ'ימיצ'ורי.

זמן הכנה כולל: 45 דק'

בתיאבון !

אהבתם? שתפו לחברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

פוסטים שנצפו לאחרונה

מתכונים נוספים

Call Now Button
מעבר לוואטסאפ
היי,
איך אפשר לעזור?