כרובית צלויה על קרם תרד וצ׳ימיצ׳ורי - מתכון (4 סועדים)
מצרכים
כרובית
1 ראש כרובית
5 כפות שמן זית
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 שן שום כתוש
צ'ימיצ'ורי
1 צרור פטרוזיליה
5 שיני שום כתושות
1 פלפל גמה אדום חתוך לקוביות קטנות
1 בצל אדום קטן קצוץ דק
1/2 כוס חומץ
1 כוס שמן
1/2 לימון סחוט
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון דק
קרם תרד
1 שקית עלי תרד
2 שיני שום
30 גרם חמאה
2 כוסות חלב
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
מעוניינים לדבר עם השף? השאירו טלפון והשף יחזור אליכם בהקדם

אופן ההכנה
כרובית
- מפרידים את הכרובית לפרחים בגודל בינוני.
- מסדרים את פרחי הכרובית על מגש עם נייר אפייה.
- בקערה קטנה שמים את השמן עם המלח, פלפל ושום כתוש.
- מערבבים היטב ומזלפים על הכרובית.
- לאחר מכן, מכניסים לתנור שחומם מראש על מצב גריל בטמפרטורה של 190 מעלות למשך 40 דקות.
צ'ימיצ'ורי
- מכניסים את כל המרכיבים לקערה.
- מערבבים היטב לחיבור כל הטעמים.
- טועמים ומתקנים עם מלח במידת הצורך.
קרם תרד
- מחממים סיר עם החמאה והשום עד שהחמאה נמסה לחלוטין.
- מוסיפים את התרד, מלח ופלפל ומטגנים (ממש קצת).
- לאחר מכן, מוסיפים את החלב, מערבבים מעט ומכסים את הסיר.
- מבשלים למשך 10 דק' על אש גבוהה.
- לבסוף, מקררים את התרד המבושל, מסננים וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
הגשה וזמן הכנה
הגשה: מורחים על צלחת את קרם התרד (ממש כמו שמורחים חומוס) מסדרים את פרחי הכרובית על הקרם ומעליהם שמים את הצ'ימיצ'ורי.
זמן הכנה כולל: 45 דק'
בתיאבון !
אהבתם? שתפו לחברים

שף נתי אלבז
לאחר 13 שנה במטבחים שונים ומגוונים - אסיאתי, ביסטרו, איטלקי, יחד עם הטעמים והטכניקות שלמדתי החלטתי להקים את הקייטרינג לאירועים כדי להגשים את עצמי, את האני מאמין שלי ולגעת באופן אישי בכל לקוח.