לוקוס צרוב על חומוס ירוק (4-5 סועדים)
מצרכים ללוקוס
1/2 קג לוקוס נקי מעור חתוך לקוביות גדולות
1/2 צרור פטרוזיליה מופרד לעלים
1/2 צרור כוסברה מופרד לעלים
10 יח' עלי נענע + 10 יח' עלי בזיליקום
1 ענף טרגון מופרד לעלים
1/2 בצל סגול חתוך לרצועות
4 צנוניות פרוסות דק
1 כפית סומאק
1 כפית מלח
1/2 לימון סחוט
2 כפות שמן זית
מצרכים לחומוס
1/2 קילו של גרגרי חומוס שהושרו לילה במקרר
3 שיני שום קלופות
1 לימון סחוט (למיץ)
250 גרם טחינה גולמית
1/2 פלפל ירוק חריף
2 כפיות מלח
1 כפית סודה לשתייה

צרו קשר עם השף דרך עמוד הפייסבוק


הכנה והגשה - חומוס
- מסננים את החומוס שהושרה בלילה ומעבירים לסיר.
- ממלאים מים בגובה חצי אצבע ומבשלים בסיר מכוסה עד לרתיחה ואז מנמיכים את האש לעוד 30 דק'.
- בודקים – אם החומס רך מאוד, מורידים מהאש ומקררים.
- כשהחומוס קר מתחילים לקלף אותו ולהעביר לקערה נקייה.
- מרגע שיש לנו את גרגירי החומוס נקיים מעבירים לבלנדר יחד עם השום, הפלפל החריף, הלימון ומתחילים לטחון על מהירות גבוהה למשך 5 דק' עד שמקבלים ממרח די חלק.
- עכשיו מתחילים לזלף את הטחינה הגולמית בהדרגה איטית כדי לשלוט בסמיכות החומוס.
- לפני שמסיימים מוסיפים את המלח ומערבבים עוד חצי דקה ויש לנו חומוס ירוק.
- לוקחים צלחת ומורחים 2 כפות חומוס ירוק
אהבתם? שתפו לחברים
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

שף נתי אלבז
לאחר 13 שנה במטבחים שונים ומגוונים - אסיאתי, ביסטרו, איטלקי, יחד עם הטעמים והטכניקות שלמדתי החלטתי להקים את הקייטרינג לאירועים כדי להגשים את עצמי, את האני מאמין שלי ולגעת באופן אישי בכל לקוח.